Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Dobry posiłek w szpitalu

Nasz szpital jest realizatorem programu pilotażowego w zakresie edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia „Dobry posiłek w szpitalu”.

Program realizowany jest w oparciu o zalecenia opracowane przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy we współpracy z Instytutem Matki i Dziecka oraz Instytutem – Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka.

Z uwagi na specyfikę zdrowotną naszych pacjentów serwujemy trzy rodzaje diet:

  • dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych - dla pacjentów ze schorzeniami układu sercowo-naczyniowego
  • dieta bogatobiałkowa - dla pacjentów po udarach mózgu
  • dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów - dla pacjentów z cukrzycą

Artykuły